jan 282012
 
Jeg er egentlig ikke til hele den der 5 piece french wardrobe(5pfw). Jeg synes der går lidt for meget planlægning i det, og så har jeg bare ikke stødt på et eksempel hvor det har fungeret rigtig – ihvertfald i forhold til hvad mine foreventninger er. Til gengæld kan jeg egentlig godt lige tanken om at holde lidt igen, og derfor har jeg inspireret af Betinas indlæg, besluttet mig at lave en maks grænse, for hvor mange ting jeg må købe på et år. Jeg er kommet frem til antallet 20, men der er selvfølgelig et par undtagelser:
1. Det gælder tøj, sko og tasker, men ikke smykker og ikke basis som fx strømpebukser eller et reserve par af mine yndlingsjeans. Der er muligvis en god del, der så ikke tæller med, men det er stadig størstedelen af de ting jeg køber, og de ting jeg bruger flest penge på.
2. det gælder kun ting jeg køber for mine egne penge og altså ikke for gavekort. Jeg var lidt i tvivl om dette, men jeg tæller jo heller ikke mine andre gaver med. Til gengæld har jeg også sat maks grænsen ned fra oprindeligt 25 til 20.
Det er altså kun det tøj osv. som jeg køber mine egne penge for sjov eller fordi det er pænt. 20 styk passer ca. med 3 ting hveranden måned, men jeg kunne i princippet købe det hele nu eller det hele i december. Derudover er det en max grænse, og det tror jeg gør noget psykologisk, i forhold til 5pfw som ligger ret meget op til at man køber fem ting og ikke to eller fire. Jeg skal ikke købe 20 ting i år, 15 ting ville også være fint, hvis jeg kan det. Der er ikke rigtig nogen planlægning, jeg dur ikke rigtig til sådan noget når det kommer til tøj.
Nu har jeg haft maksgrænsen et par uger, og den fungerer, for jeg er blevet noget mere nærig, når jeg skal købe noget – ikke hvad prisen angår, men om jeg nu vil købe denne ting, for så kan det betyde, jeg ikke kan købe noget bedre senere. Indtil videre har jeg købt 4 ting i år der falder ind under de maks 20 ting, hvilket jo er en femtedel, men det er også januar og udsalget er over os, så der skal være plads til flere køb. Det betyder bare at der nok kommer færre eller ingen køb i februar og marts (det plejer at være midtvejsudsalg i april). Derudover skal kæresten og jeg muligvis til New York til sommer, så der skal også være plads til at par køb. 
Nu mangler jeg bare en konsekvens, hvis jeg overskrider maksgrænsen, jeg er lidt tom for idéer nu, så hvis du har et forslag, skal du være velkommen. Måske noget med dummebøder eller kage? 
 28. januar 2012  Posted by at 17:34 Discountliv, Shopping  Add comments

  4 Responses to “Årets tøjudfordring — maks 20.”

 1. Kage er altid godt! Det må være en passende konsekvens for en god/dårlig indsats :)

  Tror jeg skulle prøve det samme :)

 2. Ej, en sjov idé med en maksgrænse! Det kunne være det var ret sundt for ens pengepung – og tøjskab også, for den sags skyld.

  Måske skulle man selv prøve?

  En god straf kunne jo være, at så mange ting du køber for meget, så mange ting skal du sortere ud af din samling. Eller hvad? :-)

 3. Jeg kender nu flere der kører 5pfw som også har 5 som maxgrænse. Der er ikke nogen uskreven regel om at man SKAL købe 5 ting. Ikke så vidt jeg ved :)

  Altid dejligt at kunne inspirere. Jeg er selv spændt på om jeg kan holde det, da jeg kan se jeg var en del derover sidste år. Jeg kan ikke rigtigt finde ud af om jeg skal tælle basis, af den slags der skal udskiftes ind i mellem, med. Min stribede bluse trænger til en seriøs udskiftning, og om det så skal tælle som et item eller være fritaget, det ved jeg ikke. Jeg har heller ikke rigtigt taget stilling til gavekort, men synes du har en god pointe i at det jo trods alt er en GAVE.

  Selv har jeg købt 2 items (3, hvis man tæller den H&M kjole jeg købte for et gavekort inden start), siden jeg startede. Regner med at skulle gøre en større udskrivning i næste uge, som der er sparet op til, og derefter regner jeg også med at der er lav profil i februar og marts, hvor jeg heller ikke shoppede særlig meget sidste år.

 4. Det lyder som en rigtig god ide! Og kage som straf er den gode måde at straffe på ;)

  Jeg tænker bare lidt – hvad med tøj som man ved man får brug for i forbindelse med fx bryllupper, runde fødselsdag og lignende? Tæller det med?

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>