dec 292011
 
Okay, jeg kan lige så godt sige det med det samme, at lave glimmersko er chokerende nemt. Jeg er helt ærgerlig over, at jeg ikke har kastet mig ud i projektet noget før. Jeg må også undskylde for de lidt dårlige billeder, for jeg var alt for ivrig til at tage billeder. Jeg har læst de første 10 forskellige guides til hvordan man gør det og essensen er at man skal bruge 
* et par sko (eller flere) – mine er fra føtex til 100kr 
* glimmer (ebay har en masse til ingen penge)
* lim der tørre gennemsigtigt op (jeg brugte trælim)
* en pensel (som man ikke skal bruge igen)
* en god portion tålmodighed (men limen tørrer)
Derudover kan det være smart med noget malertape til sålerne og noget man kan blande glitter og lim i som man kan smide ud bagefter. Jeg var ret glad for, at jeg havde sat tape på, for så skulle man ikke være så forsigtig i kanten. Så er det ellers bare at blande glimmer og lim i rette mængder og male det på med penslen og vente på det tørrer. 
Mængden af glimmer man skal bruge overraskede mig meget, jeg havde indkøbt en del forskelligt glimmer fra ebay og Panduro hobby, og jeg tror egentlig, jeg kunne lave 5 par sko med den mængde glimmer. Jeg havde den plan at mine sko skulle være en slags pink multiglitter, hvilket jeg synes lykkes ret godt. Ud fra hvad jeg havde læst mig til, skulle man give skoene flere lag, så jeg startede et lag med rødt glitter bare for at lægge bunden. Det viste sig så at et lag reelt er nok, faktisk havde jeg et par fuldt dækkede røde glimmersko med et lag! Der var 20g fint glimmer i den pose jeg brugte og det blev blandet med lim (alm. trælim) til det var til at pensle på. 
Nu var det bare ikke det jeg gik efter, så jeg lavede en blanding af fint pink glitter, mellem guld glitter og stort multiglitter og smurte ovenpå. Jeg er meget tilfreds med resultatet. Egentlig har jeg gemt en rigtig fin blanding af pink og guld glimmer som jeg havde tænkt mig at putte øverst men skoene er så fine nu, så det vil jeg hellere gemme til at anden par sko. Jeg har tænkt mig lige at dem en ordentlig gang hårlak så det holder lidt mere (limen er vandopløselig), men det er kun meningen, at de skal hold nytårsaften, så jeg har ikke gjort noget særligt for holdbarheden.    

 29. december 2011  Posted by at 12:36 DIY, Føtex, Sko  Add comments

  9 Responses to “DIY glimmersko til nytårsaften”

 1. Rigtig fine sko, du har fået ud af det! Jeg har lige fået den lyserøde glimmerlak fra Essie i dag og tænker at bruge den med grøn lak under. Sådan lidt over the top på den dejlige måde :)

 2. Et fabelagtigt indlæg, Vibeke – jeg overvejer stærkt, om jeg skal prøve. Ikke til mig selv, men til Lillepigen, der ønsker sig et par røde glimmersko a la Dorothy (fra The Wizard of Oz). Vil dog gerne vide lidt om holdbarheden – gider du give en update, efter du har brugt skoene?

  Mvh
  Mette

 3. Henriette: Uh, det lyder ret fint, den er så pæn den neglelak. Jeg overvejer lidt lyserød neglelak med sølvglimmerlak over til nytårsaften.

  Mette: Altså hvis de overlever min nytårsaften, så kan de holde til det meste, så jeg skal nok komme med en anmeldelse. Men hvis du har nogle sko, synes jeg bare du skal kaste dig ud i det, det tager ingen tid, og glimmer koster 5-20kr på ebay, man kan jo altid gemme lidt til touch ups hvis det skulle gå lidt af. Det er ikke fordi det drysser eller sådan noget, jeg har også prøvetgået dem uden problemer.

  Jeg kom også til at tænke på Dorothy, da skoene havde fået det første lag.

  – Vibeke

 4. Omg ! I love Them !!! Jeg har længe overvejet at lave et par men NU må jeg helt sikkert igang imorgen så de kan blive klar til nytår !

 5. De er så fine :-)

 6. Elina: Jeg håber, du har fået lavet nogle fine nogle :)

  Christina: tak :)

  – Vibeke

 7. Hvor er det kreativt tænkt! Jeg er vild med skoene.

 8. SÅ er der bestilt glimmer fra ebay og købt sko i føtex.. Præcis som du ! :-) Jeg har købt et par kilehæle og vil male hele hælen med pink fint og chunky glimmer :-)

  På dit billede ser man noget sandpapir, gav du skoene en “ru” overflade først (så binder det vel bedre?) eller hvad er det til ?

  Elina / kosmo87.blogspot.com

 9. Andra: tak, det er jeg også ;)

  Elina: jeg brugte sandpapir på hælen som var meget glat, men på resten var det fint nok :) held og lykke med projektet :)

  – Vibeke

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>