apr 172011
 
I går dumpede Eurowoman ind af døren. Jeg ville gemme det til sommerhusturen i morgen, men jeg bladrede lige igennem og faldt over denne fotoserie. Jeg må indrømme at jeg synes det er lidt grænseoverskridende at se et styk model i kort kjole slænge sig over en grav. Jeg synes faktisk det er lidt usmageligt, og jeg gad godt vide om de har spurgt famlien til Rodriguez Mayorga (1990) om lov, inden de satte modellen på graven.
Jeg synes egentlig ikke, man skal være så bange døden og gravsteder – i gamle dage tog folk i byen ud og holdt picnic på familiegravstedet (det var det eneste jord de havde), og en kirkegård behøver ikke være død, jeg går selv ofte tur på Assistensen på nørrebro. Jeg synes dog stadig, at man skal have respekt for de døde og ikke mindst deres familie. Eurowoman må i hvertfald godt lade være med at sætte en model på min farmor og farfars grav på Assistensen. 
Jeg tror egentlig mit problem er, at det virker som om, at der ikke er blevet tænkt over, at det er en kirkegård, fotoserien er lavet på. Den er valgt pga. de fine farver. Hvis der havde været et dybere budskab omkring døden og de farvestrålende gravsteder, ville jeg måske kunne havde set det som en interessant fotoserie, men det skinner bare så meget igennem, at kirkegården bare var en enorm fin “location” til shootet. Man kunne lige så godt have sat modellen ethvert andet farverigt sted.
Det er bare ikke godt for modens image, når det hele er så meget ude af kontekst og fuldstændigt distanceret i forhold til resten er verden. Det er ikke fordi, at moden skal være dyb og tage stilling en masse etiske og polistiske spørgsmål, men den bliver så ufattelig overfladisk og ligegyldigt, hvis ikke man perspektiverer til livet.
 17. april 2011  Posted by at 11:43 Brok, Modeblade  Add comments

  4 Responses to “Smukt eller usmageligt?”

 1. Det er jo flot rent farvemæssigt, men jeg kan heller ikke forholde mig til, at det er på en kirkegård og så “så tæt” på gravene. Hvis det havde været med en kirkegård i baggrunden, var det ok.. Men når de læner sig ind over dem i næsten ingenting. Nej.

 2. Jeg er helt enig med dig på at jeg synes det er usmageligt. Jet tror også jeg ville være mere åben over for konceptet hvis de brugte det mere, altså kørte et koncept over det.

 3. Meget rart at vide at jeg ikke er en eneste ;)

  Pernille: ja man kan sagtens have et fotoshoot på en kirkegård, det handler bare om hvordan man gør det.

  Betina: ja, hvis der havde været en sammenhæng kunne det give mening.

  – Vibeke

 4. Jeg tænkte nøjagtig det samme! Og, indrømmet!, læste også lige efter for at se, hvis navn der stod på graven.. Det er da en flot kirkegård, bevares, men alligevel…
  Til gengæld, og lidt af et emneskift, hold nu k… forsiden af abon.udgaven af det nye ELLE er flot! Sad og gloede på det længe i går…

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>