apr 032010
 
OBS: Oplysning til Bloggere om Samfundet.

Umiddelbart virker det så nemt at blogge, men man støder konstant på steder, hvor man kan få problemer – specielt over ting man aldrig havde skænket en tanke. Nu bruger jeg ikke selv kommentarmoderation, og jeg tvivler på, at nogen modeblogger kommer til at stå i en situation, hvor det har betydning, men sagen er den, at der faktisk følger noget ansvar med, når man sætter kommentarmoderatoren til. Idét man kan vælge, hvorvidt et indlæg skal offentliggøres, redigerer man i dem, og så får man også ansvaret for, hvad der står i dem. Så hvis nogen fx kommer med injurier eller racistiske kommentarer, og du vælger at offentligøre dem, så er det dit ansvar, og dig der kan få advokater på nakken. Dette gælder ikke, når der ikke er kommentarmoderation, da der ikke er nogen redaktionel redigering, her står folk selv til ansvar for det de skriver.

Du kan her læse om Dorte Toft (hende der var med til at afsløre Stein Bagger), som var tæt på at skulle af med 100.000kr i en injuriesag, netop fordi der var kommentarmoderation på hendes blog.

 3. april 2010  Posted by at 19:31 Modeblogging  Add comments

  9 Responses to “OBS om kommentarmoderation”

 1. Good point, men som du selv siger, så kommer de fleste bloggere nok ikke i nærheden af en sådan retssag.

 2. Gud, det anede jeg ikke. Tak for info – jeg har heldigvis ikke været i en situation, hvor jeg har fået kommentarer af den art. Faktisk tror jeg aldrig, jeg har (haft brug for) at afvise en kommentar – jeg bruger det udelukkende, fordi jeg så får en mail om, at der er lagt en kommentar på et indlæg, og uden den mail, opdager jeg det simpelthen ikke…

  Mvh
  Mette

 3. Anna: Nej, det håber jeg godt nok ikke!

  Mette: Jeg tror, det er få (hvis nogen), der er klar over det. Det var min kæreste, der gjorde mig opmærksom på det.

  Jeg har ikke moderation, men jeg får også en mail, når der kommer en ny kommentar.

  – Vibeke

 4. Tak for info! Det havde jeg heller ikke skænket en tanke!

  Hvad har du gjort for at få mails ved nye kommentarer?! Det kunne jeg nemlig godt bruge, da det ville være lidt lettere end at skulle gå sine indlæg igennem hver gang.

 5. Lise: Du går ind i indstillinger –> Kommentarer og så nederst, hvor der står “Email ved kommentarmeddelelse”, her skriver du din email :)

  – Vibeke

 6. Hej Vibeke.

  Tak for oplysningerne omkring kommentarmoderation.

  Jeg har selv haft kommentarmoderation kun pga. det med mailen, nu kan jeg slippe for det og alligevel få mail.

  /Scient.hybrid

 7. Scient.hybrid: Det var godt :)

  – Vibeke

 8. Tak for info! Og spændende detalje omkring den sag i øvrigt.. :)

 9. Chaos: det var så lidt. Og ja, det var lidt sjovt :)

  – Vibeke

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>