nov 222009
 
Det er nok ikke første gang, at nogen har skrevet at modeblogs vil overtage modemagasinernes plads. Der er gratis, tilgængelige og har nyhederne med det samme. Jeg har før tænkt, at blogs ikke kan udfylde magasinernes rolle, og de var et suplement ikke en erstatninng. Sagen er bare, at nu har jeg erstattet magasinerne med blogs.
Da jeg gik i gymnasiet, købte jeg hver måned Eurowoman og Costume og nogle gange også Cover. Jeg vidste præcis, hvornår de udkom, og jeg købte dem hos en kiosk på vej hjem fra skole, da han havde dem allerede onsdag. Så gik jeg hjem og slugte dem. Da jeg flyttede hjemmefra, købte jeg også mindst et magasin om måneden men oftest to eller tre, og min ringede og spurgte, hvilket et jeg ikke havde, så hun kunne købe et til mig, når jeg kom hjem på besøg.

I dag ser det helt anderledes ud. Jeg aner ikke, hvornår de forskellige magasiner udkommer, og det seneste jeg har, fik jeg af kæresten, fordi jeg var syg, og jeg bad ham købe et af dem, der var sat ned til 30kr. Det var lige meget, hvilket han købte, for jeg havde ingen af dem…

Jeg synes bare, at modemagasinerne i dag ikke har noget at give mig, som jeg ikke kan få på modeblogs og andre steder på nettet. Jeg ved faktisk ikke, hvad magasinerne har at give mig mere. Man skulle tro, at der i det mindste var nogle gode og interessante artikler – der er da nogle journalister, og det ser man ikke så meget på blogs. Det er bare utroligt sjældent, at jeg falder over en interessant artikel i et modemagasin. De er allesammen så overfladiske og ligegyldige, og handler om de samme personer, mærker og emner, og eftersom jeg har læst modemagesiner i 7-8 år, så har jeg læst artiklerne. Ærligt talt synes jeg, det er mere interessant at læse om en hvad teenagepige fra provinsen mener, end de artikler jeg finder i magasinerne, dér er da i det mindst nogle tanker bag.

Så er der jo også det med prisen. Når jeg kigger på alle mine magasiner (på nær dem min søster har smidt ud!), så kommer jeg til at tænke på Carrie i SATC, da hun kommer frem til hvor mange penge hun har købt på sko, som hun kunne have fået noget lejlighed for. Det er lige før jeg skulle lave en lille opsparing, hvor jeg lægger penge til side, som jeg ellers (engang) ville købe magasiner for. 100-200kr om måneden, det kunne give et godt køb efter et år. Ellers er der også mange ting at købe på ebay og i H&M til en halvtreller, specielt når man lever et discountliv.

Ja, jeg vil ikke spå om modemagasinernes fremtid, men jeg kan da konstatere, at de har mistet en ellers trofast læser til modebloggerne.
 22. november 2009  Posted by at 13:53 Modeblade, Modeblogging  Add comments

  11 Responses to “Modemagasinernes død?”

 1. Hej Vibeke,

  Sikke et godt indlæg! :)

  Jeg køber stadig magasinerne, men jeg bliver ALTID skuffet, især fordi jeg selv er modeblogger..

  Alle nyheder, runwayshows og nyt i butikkerne har jeg jo allerede skrevet eller læst om..

  Kia.

 2. Thumps up! :)
  Jeg var engang fast læser af diverse magsiner, men den tid er ovre. Synes tit, at det er det samme om og om igen.
  For mit vedkommende synes jeg selv, at jeg mere ud af at læse modeblogs, da folk blogger om forskellige ting og sager.

 3. Jeg har oplevet præcis det samme, som du beskriver, Vibeke. Mit forbrug af modemagasiner er efterhånden ikke-eksisterende. Når jeg endelig køber et blad, har jeg allerede læst om tendenserne for flere måneder siden på diverse blogs. Og du har fuldstændig ret i, at artiklerne i magasinerne ikke er særlig gode.

  Der er også en klar tendens til, at alle magasiner efterhånden har bloggere tilknyttet for at trække læsere til deres online platform. Mener, det er en direkte konsekvens af det, du beskriver.

  Rigtig god søndag.

  /Maria

 4. Jeg læser stadig modemagasinerne, men bliver alligevel lettere skuffet over modeserierne, billederne er ofte en omgang bleh..

  Overvejer lidt om jeg i stedet skulle kaste mig over et af de store udenlandske magasiner, hvis de kæler lige så meget for modeserierne, som jeg fik indtrykket af i “The September Issue” og realityserien: ANTM.

  Dog er jeg blevet glad for dansk Elle, det er klart et af de bedste, det når IMO lige en tand op over de andre modemagsiner.

  Så er disse blade gode at læse på togrejserne mellem landsdelene ;)

 5. Tja, jeg elsker stadig at have fingrene i div. modemagasiner. Mine favoritter er som du nok ved Costume og Elle. Og der er nu en del gode artikler i bladene – man skal bare lige lære at vælge de rigtige blade. Hæhæ.

 6. Jeg læser de spanske Vogue og Elle, de koster kun 20-25 kr. og så køber jeg nogle af de udenlandske online og læser dem der, det koster nærmest ingenting.

  Havde jeg mulighed for at kunne købe de danske enten i butikker eller online, tror jeg ikke at jeg ville gøre det, Bloglovin' er mit modemagasin :D

 7. Jeg læser stadig modemagasiner, men det er blevet mere sjældent.

  Tror ikke det er modebloggenes skyld. For jeg begyndte at læse magasinerne mindre og mindre FØR modebloggerne kom på banen. Tror nærmere det handler om at magasinerne ikke skriver de spændene og mere vedkommende artikler længere.

  F.eks. havde Eurowoman engang det hele. Både skarpe og sjove artikler samt mode. Deres stil lignede deres “bror” Euroman. Nu er det kun mode, mode og mode. Og det gider jeg ikke KUN.

  Så hvis modemagasinerne skal overleve, så skulle de måske til at stramme sig op, og huske at os læsere elsker mode – men at vi også vil stimuleres på andre punkter ligeledes, f.eks. med artikler med andre fokuspunkter. Og det er vel det magasinerne kan fremfor modebloggerne?

 8. Et super godt indlæg og jeg tror der er mange som har det som du beskriver. Jeg havde tidligere abonnement på 3 månedsmagasiner og det er blevet til et. Mest for hyggens skyld og fordi jeg elsker at sidde og klippe i blade og lave mine egne inspirations collager.

  Efterhånden synes jeg alt det man læser er gammelt nyt og de varer der bliver vist ofte er udsolgte eller varer som allerede har været på hylderne længe før de blev vist.

  Det jeg mest savner hos magasinerne er manglen på gode artikler hvor de tager interessante emner op som er værd at debattere eller sætter noget gang i hovedet.

  /Chau

 9. Super interessant indlæg.

  Uden på nogen måde at kende oplagstallene, vil jeg sige/påstå, at det er de danske blade der har et problem, og det har de haft længe før modebloggene kom til, det er bare blevet mere synligt nu.

  Som andre skriver så handler de altid om det samme, og jeg har alle dage haft det som om, at bladene taler ned til mig som kvinde. De tager mig ikke seriøst, tror at jeg er relativt dum og ikke følger med i verdens gang.

  Herovre i England er mit blad-forbrug nok det dobbelte af, hvad det er derhjemme. For de engelske blade giver mig så meget mere (og er billigere). De fortæller mig om privatøkonomi, sundhed, og andre relevante og vigtige ting – udover mode, skønhed mm.

  Så jeg tror, at de danske blade har brug for at redefinere sig selv. Det er på tide at de indser, at kvinder er selvstændige væsener der måske endda gerne vil læse om biler, gadgets, job og karriere, hvis det er skrevet til dem, med en kvindelig vinkel. Og om mere seriøse emner. Se bare på Grazia, deres “Top 10 stories this week”; de svinger hver uge mellem gossip, mode, og emner som fattigdom i Brasilien. Det er dælme en flot kombination, for det lykkes for dem!

  Så bladene er ikke længere ny med det nye, det må de indse, og at lukke bloggerne ind i folden løser ikke det problem. Men i stedet kan bruge tiden på at sætte en dagsorden med de mere langtidsholdbare emner – også på modefronten.

 10. Kia: Tak, jeg blev også altid skuffet…

  Camilla: Ja, netop og så kan man selv vælge hvad man vil læse om.

  Maria: Jeg tor du har ret.

  Scient.hybird: Jeg læste selv et blad sidst jeg skulle til Kbh og jeg sad bare med en tom fornemmelse bagefter.

  Beam: hehe dine blad indlæg er faktisk ret lokkende, men jeg ved bare jeg bliver skuffet

  Guapizimo: Ja, jeg snyes også at de udenlandske magasiner er meget billigere (og oftes bedre i kvalitet)

  Mona: Jeg er enig i at kvaliteten i lang tid har været dalende, men for mig har det betydet meget at jeg begyndte at læse blogs.

  Chau: Den med udsolgte varer er så sand!

  FrkBlaBla: Som jeg også skriver til Mona, så var det blogsne der gjorde udslaget for mig. Jeg tror også at mere dybde og seriøsitet skal redde magasinerne – hvis altså der er noget at redde.

  – Vibeke

 11. Jeg er helt enig med dig! På et eller andet tidspunkt magter man bare ikke gentagelserne mere, og når man så oven i købet har set moden før… ja, så er der ikke meget at bruge dem til. Men det er selvfølgelig også farligt at bede dem tage tunge emner op, for man magter jo heller ikke, hvis de pludselig bliver fulde af pligtlæsning og løftede pegefingre. Stakkels modemagasiner, men yay for dig, for det er et skide godt indlæg.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>