nov 062009
 
Jeg har lige haft besøg af Malin, der er journaliststuderende på DJH. Hun er i gang med at lave opgave, om hvorvidt modebloggere bliver udnyttet/underbetalt, når de skriver for modemagasinene, og i den forbindelse interviewede hun mig, jeg har jo selv sagt nej tak til at skrive gratis for Bazaar på deres hjemmeside Vi fik også snakket lidt om skjult reklame og reklame og gaver i det hele taget.

Malin fortalte, at hun have snakket med en del bloggere, men mange helst ikke ville snakke om det, og at det var ømtålelige emner. Jeg synes det er ærgeligt, for jeg går meget ind for åbenhed, og derfor vil jeg da også gerne opfordre til mere åbenhed.

Mere var der vist ikke til det her indlæg, læg gerne en kommetar, hvis du har nogle tanker om det.

PS. Husk nu at skjult reklame er ulovligt. Læs evt her og her
 6. november 2009  Posted by at 12:30 Modeblogging  Add comments

  7 Responses to “Mere åbenhed…”

 1. Mærkeligt at folk ikke vil tale om det? Jeg fik også en mail fra hende – og svarede glædeligt. Personligt kan jeg godt nogle gange være lidt splittet når det kommer til de mails os bloggere får. Nogen gange bliver jeg nærmest lidt fornærmet – føler mig en gang imellem lidt brugt. Altså de er jo ikke interesseret i os som sådan – de vil bare gerne have reklame for deres produkt.. Men så længe man er kritisk og kun indgår samarbejde hvis det vedrører og interesserer en selv, synes jeg det er helt ok (;
  ..Men Vibeke, hvornår er noget skjult reklame egentlig? (;

 2. Uh, den opgave ville jeg gerne læse:). Tror du, hun vil gå med til at lade dig lægge den ud på din blog?

  Susie
  http://www.stylemeupplease.blogspot.com

 3. Katrine: Jeg er vist meget enig med dig. Mht til reklame, så er jeg ikke jurist, men jeg ligger lige to links i indlægget.

  Susie: jeg glæder mig også til at se, hvad hun får skrevet. Det kan det jo være hun får solgt den til fx en avis, og så kan den nok ikke ligge her. Men jeg synes også det ville være fedt,hvis det var muligt at læse den offentligt.

  – Vibeke

 4. Hej Vibeke,

  Det er et meget interessant emne, du berører. Jeg er en stor fortaler for åbenhed og kan heller ikke forstå, at mange bloggere ikke ønsker at tale om det (eller, jeg tror, jeg forstår, hvorfor de ikke vil tale om det).

  Personligt vil jeg gerne deltage i bestemte events, hvis jeg vel og mærke synes, det er interessant og i tråd med min stil i det hele taget, men jeg vil også være ærlig, hvis jeg ikke kan lide resultatet. Ønsker kun at omtale produkter positivt, hvis jeg kan lide dem og hvis jeg bliver skuffet, vil jeg også skrive det.

  Men det er en svær en, for dårlig omtale er jo bedre end ingen omtale, så uanset hvad man ender med at skrive, har firmaet sikkert fået noget ud af det. Og er det egentlig mere ok, bare fordi jeg har fået noget for det? Penge, en taske eller andet.

  /Maria

 5. Hej Maria.

  Det sidste kan jeg ikke helt forstå, mener du om det er ok at firmaerne får omtale, bare fordi du har fået noget?

  I teorien tror jeg, at stort set alle bloggere har det som du skriver, men det er noget andet, når man står i situation -der er mange lag i det; prestige, opmærksomhed og konkurrence – og gratis ting er jo også dejlige osv. Derfor skal man tænke over det og snakke om det- Eller det synes jeg.

  – Vibeke

 6. Jeg mener, at bare det at man deltager i en event (anset om man roser kollektionen, eller sabler den ned), har firmaet fået noget ud af det, nemlig omtale og opmærksomhed. Derfor er det (for mig i hvert fald) vigtigt fra start af, kun at sige ja til noget, jeg kan stå inde for og så derefter gå til det med et kritisk blik. Den sidste sætning kan jeg godt se, er uklar. Men det var egentlig bare en afsluttende bemærkning, som blev formuleret kluntet, og som jeg ikke helt kan forklare. Nogen gange får jeg trykket “send kommentar”, uden at have læst korrektur :)

  Og ja, man skal tænke sig om og snakke om det. Det synes jeg også.

  God weekend!

  /Maria

 7. Jeg tænkte på, om det pernille fra fashionfrafrium gør er skjult reklame? Hun nævner hele tiden produkter fra en eller anden brugt tøj salgsside, og det har faktisk givet mig mindre lyst til at læse hendes indslag.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>