okt 182009
 
Nu er det jo ved være over en uge siden, kæresten og jeg kom hjem fra New York, så nu burde det at være på tide at få fortalt om turen. Sygdom og eksamen har forsinket det, og så skulle jeg også lige finde ud af, hvordan det skulle gribes an. Jeg kom frem til det var bedst med en kronologisk rækkelfølge, så bliver det også nemmere at huske turen senere. Det her bliver mega langt, men jeg har markeret det, jeg mente var interessant med fed, så hvis I bare vil have den korte udgave, kan I bare læse det.

Lørdag d. 3. oktober 2009
Vi fløj med Icelandair, og med alle deres ruter flyver man først til Island og derefter videre, så rejseplanen lød ca 3 timer til Island, ca 2 timer i Keflavik lufthavn og så 6 timer til New York. Det var en ret fin tur, og vi fik kigget ned på Island, som ser ret anderledes ud, end det man er vant til, fx er der ingen træer. Der var for resten skærme ved hvert sæde og bla. 11 film og massser musik, så vi var godt underholdt hele vejen til New York. Keflavik lufthavn er ret lille, priserne var fine (fandt jeg ud af, da vi kom hjem, for anede ikke, hvad den islandske krone stod i), og så er der et rygerum, hvilket kæresten var glad for, slevom det var ret koldt.
Kastrup da vi tog afsted
Island

Flyet vi med på Island

Resten af turen var også fin. Vi lettede fra Kastrup kl 14.00, og under stort set hele turen var jeg helt frisk. Jeg fandt ud af, at det var fordi vi rejste med solen så kl 1 dansk tid, var det stadigt lyst. Det var først da vi landede omkring kl 19 (New York tid), at det blev mørkt, og så var jeg træt med det samme. Jeg var også rigtig klar til at komme af flyveren, men det fik jeg ikke lov til, for der var KØ, og vi sad i flyet i en halv time og ventede på at få en ledig gate. Det var en uendelig lang halv time. Det var for resten helt utroligt smukt, da vi landede, for der var så mange lys der glimetede i mørket. Man var ikke i tvivl om, at New York er en stor by.

Grøndland

Da solen endelig gik ned

Da vi endelig kom af flyet, skulle vi hen til at småfed mand med overskæg og få taget billede og fingeraftryk. Der er altså noget inden i mig, som synes det er voldsomt grænseoverskridende. Generelt synes jeg, at der bliver gjort mange ubehagelige tiltag i terrorbekæmpelsen navn, men jeg er også opdraget med at menneskerettigheder er ret vigtigte. Nå men, manden var flink og smilede, da han fandt ud af, at vi var ufarlige, og vi fik lov til at komme ind i landet. Hurra.

Vi fandt vores kuffert med det samme, og fandt også udgangen og lufthavnstoget. Vi skulle bo i Harlem og var så heldige at metroen kørte hele vejen, så det var bare at tage lufthavnstoget hen til metrostationen og så hoppe på metroen (eller subwayen). Det koster $5 at tage lufthavntoget (hvilket er lidt dyrt), tilgengæld koster en tur med metroen resten af vejen $2,25. Vi havde købt et unlimited ride metrocard, der gjaldt i en uge (det kostede $27), hvilket vi blev meget glade for. Så var der lige lidt over en times kørsel med metro. Det var rart at kunne sidde lidt andeledes, og så sad vi ellers og slugte alle indtryk. Klokken var noget i 21.oo, da vi kom med metroen.

Efter mere en times tur i metroen ( der var “express, express, express” sidste del), trådte vi op fra metroen og stod lige pludselig midt i Harlem. Og så stod vi der på 125th street og lignede turister og anenede ikke, hvilken vej, der var syd og nord. Heldigvis fik vi hurtigt spurgt os frem, og så New York jo lige som et koordinatsysten, så det er ret nemt at finde vej, hvis man ved, hvilken vej nord og syd er. Jeg var lidt spændt på, hvordan Harlem var kl 22 en lørdag aften. 125th st er en af hovedgaderne i Harlem, og man kunne godt mærke, at det var lørdag, men stemingen var god.

Det tog ca. tre minutter at gå fra statioen og til der, hvor vi skulle bo. Stedet hedder La Sienna og er et guesthouse ejet af Yvette og bestyret af Manny. Begge virkelig hyggelige mennesker. De stod og ventede på os, da vi kom og så blev vi budt velkommen med pumpkin muffins og varm æblecider. Vi blev dog først nødt til at drøne afsted mod den nærmeste hæveautomat for at have penge til at betale for værelset, da de modsat, hvad der var blevet skrevet, ikke tog visa (det var dog ikke deres skyld). Igen var jeg lidt spændt på, hvordan det ville være at hæve et stort beløb og skulle gå tilbage i et område, vi slet ikke kendte (Harlem er jo lidt berygtet), men der var ingen problemer. Så kunne vi endelig nyde de super lækre muffins og cideren og falde lidt ned. Egentlig ville jeg godt have været lidt ude, men klokken nærmede sig elleve om aftenen, og jeg havde været vågen i knap et døgn, så vi besluttede os for at smide os på sengen og se lidt tv og gå i seng, så vi var friske til dagen efter.

De lækre muffins vi fik i velkomst

Jeg vil lige fortælle lidt om stedet, hvor vi boede. Det var et gammel hus (fra før krigen – går ud fra det er uafhængighedskrigen i 1889) med tre etager. Vi havde et værelse, og så var der delt badeværelse og køkken. Vi delte med Manny, bestyreren, og ellers deler man vist max med to andre, så det er helt klart til at kunne holde ud (jeg oplevede ikke en eneste gang, at toilletet var optaget). Det var også to værelse med bad og køkken til en lidt højere pris. Badeværelset kunne godt klare at bliver gjort i stand, men vask og bruser/badekar var af nyere dato og virkede helt fint. Det var mere flisene, som var faldet lidt af, men man kunne se at var virkelig fint – engang. Trappen var også meget skæv, og noget der nok burde ordnes, men værre var det ikke. Værelset var rigtig fint. Det eneste negative var, at jeg nok ikke ville bo der om vinteren, for vinduet var ikke særlig godt isoleret. Men det er helt sikkert et sted vi kommer tilbage til, der var rent og pænt og fint og ingen larm og hyggelige mennesker. Og til prisen var det helt exceptionelt, vi gav ca 2200kr for 6 nætter. Manny var også rigtig god til at hjælpe, hvis man havde spørgsmål, og da vi skulle hjem, fik vi også lov til at have vores kuffert stående elsom vi havde checket ud – noget han tilbød, uden vi havde spurgt. Det var et rigtig hyggeligt sted, og jeg vil helt klart anbefale det.

Indgangen til La Sienna

Værelset vi boede i. Rigtig hyggeligt

Værelset igen.

Det lille bord på væresel man kunne side ved

Sengen og tv’et. Værelset er ikke så stort.

 18. oktober 2009  Posted by at 14:14 Oplevelser, Rejser  Add comments

  2 Responses to “New York tur: 1. dag”

  1. Hvor ser det hyggeligt ud. Glæder mig til at læse mere om turen.

  2. Der kommer mere, jeg har bare så travlt med eksamener – ja jeg går altid til eksamen. mindst fire gange om året…

    – Vibeke

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>