jun 172012
 

 

 

Ja, billedet er måske ikke i den normale bloggerstandard, men den her cheesecake skal altså deles med resten af verden. Den er nem, og den er lækker og den kan helt sikkert også blive rigtig fin, hvis man lige anstrengte sig en lille bitte smule. Jeg freestylede over denne opskrift fra the joy of baking – en hyggelig side. Her får I den opskrift jeg brugte, næste gang vil jeg nok lave dobbelt bund, det kan den godt bære.

Til 1o-12 stk i muffinforme

Bund (lav evt dobbelt)

  • 100 g digestive kiks
  • 80 g smør

Smelt smørret og knus kiksene. Bland de to ting sammen til smørret er helt fordelt i krummerne. Fordel dejen i bunden af 12 muffinforme og mas den sammen. Stil dem overdækket i køleskabet, mens du laver fyldet.

Fyld

  • 200 g flødeost
  • 1/4  l piskefløde
  • revet skal fra 1-2 citroner
  • saft fra 1 citron
  • flormelis (efter smag)

Bland flødeost og citron til en ensartet konsistens. Tilsæt flormelis til blandingen lidt surere end hvad du kunne tænke dig.  (Jeg aner ikke, hvor meget jeg brugte, men går det helt galt kan man tilsætte lidt til sidst). Pisk fløden til flødeskum og bland først lidt flødeskum i flødeostenblanding og vend derefter  blandingen i resten af flødeskummet.  Fordel fyldet i de 12 forme evt med en sprøjtepose eller frysepose med hul i hjørnet. Dæk kagerne til og lad dem stå i køleskab i 3 timer, gerne mere (skal det gå stærkt kan du evt putte dem i fryseren og så tjekke til dem ofte). De kan sagtens stå et par dage i køleskabet. Pynt med bær eller lidt syltetøj eller hvad fantasien byder. Jeg tror forresten også fyldet vil være godt som frosting på cupcakes eller i en lagkage.

 17. juni 2012  Posted by at 20:56 Mad  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>