jul 132012
 

 

Miami: Strand, palmer og blå himmel- Sjove fugle – Trofaste følgesvende: lemonade og stråhat – Roadtrip til Key West – Cuban lunch: steak sandwich – 4.  juli snacks i Walmart 

 

 

New York: Solnedgange blev fotograferede – Bagel (i solnedgang) med frihedsgudinden i det fjerne – Udsigt fra the High line – Donut – Udsigten fra væreslet gennem myggenet – En tom subwayvogn en mandag aften. 

Ah, så er jeg hjemme igen fra en fantastiske ferie. Faktisk kom jeg hjem i går aftes lidt i ti, men der havde jeg været vågen i  32 timer og hvor ca 13 af dem blev brugt med at sige farvel til New York, 8 1/2 blev brugt i luften, yderligere 8 timer blev brugt på en mellemlanding i Dusseldorf, som er en utrolig hyggelig by (hvorfor sidde i lufthavnen når man kan smugle en ekstra by ind i ferien?) og resten i Dk på at komme hjem og sidde på sin elskede sofa med at stykke pizza og en kold øl.

Som sagt var det helt fantastisk ferie, det var badeferie, familiebesøg og storbyferie i en stor dejlig sammenblanding. Billeder kommer I ikke udenom, men de skal selvfølgelig lige lægges over på computeren først, så I må nøjes med lidt fra min tlf ;) Der er selvfølgelig også kommet lidt køb med hjem, men overaskende få, man skulle tro at når man nu var i NY og havde penge at shoppe for, så ville man komme hjem en masse, men der var bare intet der talte til mig trods flere forsøg. Der var nu et køb som næsten må blive årets bedste, for som jeg skrev for nogle uger siden, så blev der købt en ting fra Net-a-porters amerikanske side som stod og ventede på mig da jeg kom til Miami. Den fortjener bare at blive fotograferet med et ordentlig ordentligt kamera og det er jeg for træt til nu, så det må blive i morgen.

 13. juli 2012  Posted by at 20:34 Rejser  Add comments

  4 Responses to “Kbh – Miami – NYC – Dusseldorf – Kbh”

 1. Jeg skal til New York på tirsdag – nogen gode tips? :)

  • Uh ,hvis ikke det var fordi jeg liiige havde været der, så havde jeg været godt misunderlig ;)

   For det første, overvej at købe et metrocard til 7 dage, det koster $30 og gør det hele meget nemmere, enkelte billetter koster 2,25, så det kan godt betale sig, hvis man kører et par gange om dagen, og det skal man, hvis ens fødder ikke skal bløde. Desuden er der aircondition i selve vognene, så det er dejligt kølende, hvis I får lige så varmt vejr, som vi gjorde.

   For det andet, hvis du har en smartphone, så hent aps såsom tripadvisor og google maps, begge kan også virke offline (i maps skal du gemme i dele af kortet du har brug for, men man føler sig mindre turistet når man ikke står med et kæmpe kort). På starbucks (der er overalt) er der gratis internet – også lige udenfor, hvis man nu ikke mangler kaffe, det samme er der i de fleste parker.

   For det tredje, alle går over for rødt – også politiet, bare husk at se dig for.

   Sidst jeg var der tænkte, jeg slet ikke på alle de smukke solnedgange man kan se på Manhantten og ud fra Manhatten.
   – Battery Park helt nede ved sydspidsen af Manhatten og der kan man se solen går ned over New Jersey. Solen går ned omkring kl halv ni, men start lidt inden.
   – Gå over Brooklyn bridge fra Brooklyn-siden og se solen går ned over Manhatten og den flotte skyline med lysene når det er blevet lidt mørkere. Brooklyn bridge er generelt en hyggelig tur, hvis man er træt i benene kan man altid tage subwayen den ene vej og gå den anden.
   -Er du på Brooklyn siden og kan du lide at se på hipstere skal du tage til Williamsburg (i området omkring statioenen Bedford avenue), der er massser af smarte unge mennesker man kan gå og kigge på. Men bliv på Manhatten hvis tiden er knap.
   -Skal du have noget at spise der, kan jeg anbefale the Meat Ball Shop (hvor man kan få meatballs selvfølgelig), maden er god, det samme er stemingen og vi gav $30 for to øl og to gange meatballs med pasta. Der er også en på manhatten, men der skulle vist være noget mere kø.
   -Staten Island færgen (der går fra Whitehall, nærmeste station er south ferry) er en oplagt tur, den er gratis og man sejler lige forbi frihedsgudinden, igen en smuk tur omkring solnedgang. Færgen sejler til staten island og der har jeg ikke været længere end til terrassen ved færgen, hvor man kan se manhatten. Turen tager ca en halv time hver vej.
   -Roosewelt island tramway’en er også gratis hvis du har det metrocard som jeg anbefaler (ellers koster det de 2,25). Det er en svævebane over til roosewelt island -hvor vi ikke så det store, men turen er flot og man kan jo bare tage tilbage med det samme igen.
   – The high line park er et must. Hvis ikke du allerede har læst om den er det en park der er bygget på den gamle jernbane et par etager over gadeplan, hvilket gør man ser new york fra nogle nye vinkler. Jeg var der også 2009 men de er kommet meget længere.
   – East village er et sjovt sted med sjove mennesker, helt sikkert et sted super sted til at kigge på mennsker. Prøv omkring st marks pl.
   – Af steder at spise i east villiage (de er ikke smarte eller fornemme) er Dallas BBQ(på hjørtnet af st marks og 2 ave, vi var helt klart de hvideste mennesker der og deres pulled pork sandwich er super lækker! Er man til mac’n’cheese er Sarita’s Macaroni & Cheese (345 East 12th Street) et must.
   – Tag evt til harlem og gå ad 125th street (hovedgaden) – bare ikke søndag. Vi boede i harlem sidst og det var et hyggeligt sted, der er sket meget de sidst 10år, så det er slet ikke så farligt som sit rygte.
   – Et godt bagelsted vi købte vores morgenmad fra et par gange er Zuckers (146 Chambers Street).
   – Hvis du skal shoppe i century21 (et outletsted ved ground zero) så gør det tidligt om morgenen (ihverdage åbner de 7.45), der er ingen mennesker modsat resten af dagen.

   Det var det første jeg lige kan komme i tanke om, det er lidt hurtigt skrevet, så du må bare stille spørgsmål :)

   – Vibeke

 2. Havde slet ikke forventer så gode tips!! Tak! :D Hvis du kan anbefale flere restauranter ville jeg være lykkelig. Måske noget sushi? :)

  Skal afsted i morgen tidligt, glæder mig helt vildt :)

  • Jeg er glad for, at du kan bruge dem. Og iiih, jeg kan godt forstå du glæder dig :) Sushi ved jeg desværre ikke noget om, for det er kæresten ikke til, men generelt var der masser af hyggelige små steder både i east village og i williamsburg. Vi spiste også på Cafe Capri (165 Church St, mellem reade st og chambers)som laver lækre pastaretter i den lidt dyrere ende – stedet er småt, men stemningen og betjeningen er super – det skulle også være godt til frokost. Et sted jeg har hørt godt om, men som vi ikke nåede er Bianca (5 bleecker st), det er billigt og noget hypet, så man skal nok komme tidligt en hverdagsaften, hvis ikke man skal vente (for længe). Skal man have en billig dag er bagels i en park oplagt :)

   Jeg håber du får en super tur!

   – Vibeke

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>