jan 102013
 

dl40

 

For et par år siden, talte jeg sammen hvor mange penge jeg havde brugt på tøj, sko, tasker og tilbehør på et år. Jeg havde købt 76 ting og brugt ca 6400kr (inkl gavekort), du kan læse indlægget her. Jeg havde siddet og talt sammen for hele året på én gang, men i år (eller altså sidste år) er det faktisk lykkes mig at lave et regneark og notere ned, hver gang jeg købte noget nyt, og derfor kan jeg præsentere et års køb af tøj, sko og tasker. I år har jeg købt for (trommevirvel):

 

5360 kr

Først det alvorlige,  for sådan en modeblog kommer jo nemt til at handle om forbrug og om de nyeste køb, og jeg synes det er vigtigt at fokusere på, hvordan man får brugt de ting man har i forvejen, de fleste ting af dem vi køber er jo “bare for sjov”. Derfor må mit mål for mit forbrug i 2013 være at

1. Jeg skal købe færre ting end i 2012

2. Jeg skal købe mere bæredygtigt og mere fairtrade

3. Jeg skal gennemtænke mine køb bedre, end jeg har gjort indtil videre.

Det er målene for 2013, så må vi se, hvordan det går. Jeg er faktisk lidt stolt af at jeg har brugt 1000kr færre i år end mellem 2009 og 2010, og jeg har købt langt færre ting, hvilket også hænger sammen med dem begrænsning, jeg gav mig selv tidligere på året en udfordring om kun at købe 20 ting (med visse undtagelser). Og når det er sagt, så er shopping ikke en videnskab men en fornøjelse og det skal der også være plads til, så her kommer der noget sjov fakta om årets køb:

 • Jeg har i alt købt 35 ting og kun 7  stk. eller 20%  har jeg betalt fuld pris for.
 • Hvilket også betyder, at hvis havde jeg betalt fuld pris for hele, havde det kostet ca. 14850 kr! Det er jo næsten en besparelse på 10000kr.
 • Mit yndlingskøb er min Marc by Marc Jacobs taske. Jeg bruger den så godt som hver dag.
 • 13 ud af de 35 ting er købt på nettet. Det er lidt over 1/3.
 • Det har været skoenes år, jeg har købt hele 10 par til ca 1420 kr. 5 par i ruskind, et par med glimmer og kun et par der ikke er i læder.
 • Til gengæld har jeg kun købt to(!) kjoler og ingen af dem var hverdagskjoler. Det laver jeg om på i 2013.
 • Ud af de 5360 kr var der 1200 kr fødselsdagspenge og for 700 kr gavekort. Så jeg har kun brugt 3460 kr af mine helt egne penge.
 • 20 af de 35 køb er fra H&M, 3 ting er køb på ASOS.com og yderligere 3 ting er købt hos Zara

 

Jeg har faktisk ret tilfreds med årets køb, og rigtig mange af tingene kan bruges sammen. Specielt nu hvor jeg ser det hele samlet, kunne det godt ligne en hel garderobe. Der skulle lige nogle støvler ind og en sort hverdagskjole, men så ville jeg da også være godt på vej. Det er lidt vildt at jeg ikke har købt flere smykker, men jeg har måske også snart nok? Altså bortset fra jeg faktisk har en halskæde på vej.   Hvor mange penge har I brugt på shopping i år?

 

dl41

 

dl42

 

dl43

 10. januar 2013  Posted by at 21:36 Klædeskabet, Seneste køb, Shopping  Add comments

  12 Responses to “Et års køb af tøj, sko og tasker”

 1. Uh, jeg ved det faktisk ikke – og jeg tør heller ikke lægge det sammen i betragtning af, at jeg lige har brugt en mindre formue på shopping (Balenciaga-taske + Line & Jo-armbånd).
  Men inspireret af dig, har jeg netop lavet et dokument, hvor jeg tæller sammen for dette år. Jeg burde nok have haft gang i den slags allerede for længe siden med min holdning til shopping. Men jeg tror, jeg har været bange for at se sandheden i øjnene…. Altså, jeg bruger aldrig penge, jeg ikke har. Men jeg bruger nok mere end jeg burde (fordi de godt kunne bruges andre steder også).

  Godt indlæg i øvrigt! – elsker den slags!

  mvh
  Mette

  • Jeg kan huske det krævede stor overvindelse første gang, jeg regnede det sammen, men jeg blev positivt overrasket. Denne gang har det været meget rart at kunne konstatere undervejs, at jeg ikke har købt så meget, så går der også lidt konkurrence i at holde det under et vis beløb.

   Mange tak, jeg kan også godt lide den slags, både at læse og lave dem.

   – Vibeke

 2. Elsker sådan nogle statistikker. Laver selv en statistik i Excel, hvor jeg eksporterer alle dankortposteringer til og kategoriserer dem.

  Brugte 7100 kr i alt på tøj. Synes det er lige i overkanten. Især da jeg sommetider får det betalt af min mor/far (er måske 1000 kr ekstra). Og har ikke købt fx vinterstøvler og vinterjakke i 2012.

  Mit nytårsforsæt er at jeg skriver alt tøj ned, som jeg køber. Og sidst på året vil jeg tage det frem og se hvor meget jeg egentlig har bugt det. Laver ekstremt mange dumme fejlkøb, og mit vigtigste nytårsforsæt er helt sikkert at minimere disse.

  • Hehe, jeg har også et svagt punkt for regneark, det er næsten pinligt, hvor avanceret regnearket for mit forbrug er ;) Jeg synes, det hjælper på fejlkøb med sådan en liste, og det hælper også at regne sammen løbende. En anden ting, der hjælper mod fejlkøb, er at have et bestemt antal ting man på købe fx 20 på et år, så selv hvis man ikke er nærig med pengene, så kan man stå og tænke “vil jeg nu købe denne t-shirt, hvis det betyder, jeg ikke kan købe kjolen, jeg har kig på senere” .

   – Vibeke

 3. Du er altså også vildt god til at finde de gode varer til en billig pris! Hvordan gør du? Det må du meget gerne lære mig! Synes altid jeg er uheldig med at finde ting på udsalg. Enten er det forkerte størrelser tilbage, eller også er det alt det andre ikke gider at have der er tilbage. Dog holder jeg hele tiden øje med udsalgene….
  Jeg forstår det ikke, men er nok bare uheldig på det punkt :p Stor ros til dig for SÅ fine ting, til SÅ få penge – godt klaret! :)

  • Mange tak :) Altså jeg er meget velsignet af udsalgsguderne ;) Det er nok mange års erfaring, men jeg har en god fornemmelse for, hvornår ting bliver sat ned, og hvor meget det kan ende med at blive sat ned med. Derudover så udvælger jeg ofte ting, inden de bliver sat ned, hvor jeg beslutter mig for, hvor meget jeg synes, det må koste, og så venter jeg, til de bliver sat ned til den pris. Ellers er nettet et rigtig godt sted, der er der hele tiden udsalg og rabatkoder. Det vigtigste råd er ikke at købe ting, fordi de er billige, men fordi du synes, de er pæne/fede/passer til det du har. Sidst men ikke mindst så har steder som H&M lang returret, og det benytter jeg mig af. Jeg lader altid mærket sidde på så længe som muligt, så jeg er helt sikker på at jeg vil have tingen (eller bliver sat mere ned). Jeg håber du kan bruge det til noget :)

   – Vibeke

 4. Jeg talte ikke sammen sidste år, men har gjort det tidligere: i 2010 brugte jeg ca. 17.000 kr. og i 2011 ca. 16.000 kr. på tøj, sko og tasker. Sidste år tror jeg, at det blev mindre, men jeg har købt en ny taske om året de sidste tre år og lækre tasker i super kvalitet er bare min yndlingslast. Jeg bruger dem meget og glæder mig over dem hver dag.

  I år har jeg tænkt mig at begynde at føre regnskab over mine køb igen, og jeg har en klar ambition om at købe færre, men gode ting. Lige nu mangler jeg dog ingenting i garderoben, men opsparingen til årets taskekøb er i gang :)

  Din garderobe ser superfin ud – H&M-vesten var også et af mine køb sidste år, og jeg har brugt den virkelig meget. Glimmerskoene er jeg ret forelsket i også, de er skønne!

  • Hov, jeg er vildt imponeret over din udsalgssans i øvrigt. Hvor har du fået meget for lidt! Mit problem er nok, at jeg altid er overmæt på forbrug efter julen, når januarudsalget skydes i gang, og derfor ikke rigtig shopper på det tidspunkt. Jeg vil prøve a lade mig inspirere af dig og købe mere strategisk :)

   • Mange tak :) Uh, når man samler på designertasker løber det vist også hurtigt op ;) Det er altså en god ting at holde lidt styr på hvad man køber og være bevidst om det mens man gør det. Jeg har faktisk heller ikke rigtig shoppet her i januar, men det er ikke lig mig. Den vest har virkelig forlænget sæsonen for min læderjakke. Jeg er også forelsket i glimmerskoene, de kommer til at leve et vildt liv til foråret!

    – Vibeke

 5. Super spændende indlæg. Jeg købte 49 ting i 2012 (plus makeup, tanktoppe og undertøj). Jeg ved ikke hvor mange penge jeg har brugt, men 23 ting er købt med rabat, 3 ting er købt secondhand, 2 ting har jeg fået i gave og 2 ting har jeg hhv. Helt og delvist vundet i giveaways… Jeg har lagt en stram strategi for 2013, nemlig at der kun må flytte 30 ting ind (plus basis og erstatning af nødvendige ting som går i stykker og makeup som bliver brugt op)…

  • Tak Trine. Jeg tror godt du kan komme under 30, når man er bevidst om det, er det ikke så svært. Jeg har jo selv halveret antallet af ting jeg har købt, hvilket er meget godt for klædeskabet/tøjstativet, jeg smider jo ikke lige så meget ud…

   – Vibeke

 6. Jeg tror også selv det er muligt, men kan godt mærke jeg skal tænke mig om. Ikke så meget på grund af antallet, men fordi jeg har lavet en udførlig liste med bestemte ting jeg skal holde mig til. Der er kun 5 jokere som kan være hvad som helst, og de skal jo bruges med omtanke. Ellers er resten udspecificeret så jeg rent faktisk får købt det som vil optimere min garderobe og holde flere sæsoner…

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>