jan 142013
 

Discountliv & Luksusdrømme

Okay okay okay, jeg har ikke tænkt det her helt igennem. Det kom først til mig i går aftes, da jeg var på vej i seng, og så faldt jeg i søvn. Så jeg har slet ikke vendt og drejet det i hovedet, men nu er det jo mandag allerede, og så går ugen jo i gang. Sagen er den, at min kæreste og jeg i går snakkede lidt om kommercialiseringen af modeblogge. Min kæreste mener,  at modemagasiner og -blogge jo kun handler om forbrug, forbrug forbrug, og så er kommercialiseringen jo ikke så langt væk. Og det har han jo egentlig ret i, det handler meget om de seneste køb, og hvad man godt kunne tænke sig at købe.Mode/tøj industrien har vist klaret sig ret fint igennem finanskrisen, og det kan de vist takke os allesamen for.

Og så frem til pointen. Som I kan se hedder overskriften hedder “Minus forbrug” uge, og det var det jeg kom frem til i går, inden jeg faldt i søvn. Jeg vil i denne uge ikke lave nogen indlæg, der direkte opfordrer til forbrug. Der kommer ikke til at være nogle indlæg om seneste køb, eller om ting jeg godt kunne tænke mig at købe – ingen rabatkoder og links til gode udsalg og ingen snak om, hvordan man får den perfekte garderobe.

Det er som sagt slet ikke gennemtænkt, og det kan være her bare bliver stille, hvilket nok må betyde, at projektet er en fiasko, men det taler da til kreativiteten, og det kan kun være en god ting.  Hvis I har nogle ideer til emner, skal de være velkommen ellers brainstormer jeg lige selv. Der er en grund jeg ikke kaldte indlægge “Anti forbrug” uge, det skal nemlig ikke handle om at forbruge mindst muligt, det skal være være en modeblog bare uden forbrug. Nu må vil se, hvad der sker :)

Ps. Har I set den nye header? Og Bloglovin’-knappen og mit fine “Reklamefri Blog”skilt? Jeg er i gang med at peppe bloggen lidt op, men det kommer til at gå stille og roligt, for jeg bliver vildt hurtig træt desværre.

 14. januar 2013  Posted by at 09:12 Ikke kategoriseret  Add comments

  3 Responses to ““Minus forbrug” uge på Discountliv & Luksusdrømme”

 1. Synes din nye header er SÅ fed. Tænkte faktisk så sent som i går, at det var ærgeligt, der stod man i den gamle header – ikke jeg eller du (hader “man”! mest fordi jeg engang så en dokumentar, hvor det tydeligt fremgik, at “man” bare ikke duer. Det var en, der sagde: Og så går man på bøssebar. Med hvilket han mente sig selv – ikke mig. Hvorfor så ikke bare sige jeg? – og jeg kender godt svaret: Det er fordi der er distance i man. Og det er også derfor, det er så frygteligt…. Lang smøre!) Men det er fixet nu, kan jeg se….

  Anyhow, jeg vil gerne se flere indlæg med outfits fra dig. Outfits og priser – evt. også hvor længe du har haft du har haft item’et. For at vise, at gamle ting også dur. Gerne også en præsentation af dit klædeskab – hvor mange ting har du, hvor lang tid har du haft dem? Og flere indlæg med store tanker om forbrug – men dem vil jeg altid gerne læse. Blandt andet om hvordan du kan lave en indkøbsliste på kun 3 ting for hele året. Hvordan slipper man / slap du af med trangen til at shoppe / forbruge?

  Kh
  og god minus forbrug-uge
  Mette
  (kan desværre ikke følge trop, for jeg har allerede flere køb i posten…….)

  • Tusind tak Mette :) Jeg må have hørt dig i går, da jeg lavede den, for jeg havde skrevet “man” først, og så virkede det bare forkert (for du har jo ret). Jeg var lidt i tvivl, om det skulle være “jeg”, “du” eller “vi”, men det er jo min blog, så endte med “jeg”.

   Tak for gode idéer. dem kan jeg helt sikkert bruge! Jeg tænkte også selv på det med at skrive, hvor længe jeg havde haft tingene. Mange er mine yndlingsting er relativt nye (0-2 år gamle), men jeg har også en hel del ting, der er meget ældre (jeg synes går så stærkt)

   – Vibeke

 2. […] bliver sommer endnu, men da jeg sad og kiggede min blog igennem efter inspiration til min “Minus forbrug”-uge, slog det mig, at sommertøj var et meget godt sted at starte. Uanset hvad tendenserne på […]

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>