jan 182013
 

Neglelak

 

Da jeg tidligere på ugen skrev om mine sølvnegle, så kom jeg til at tænke lidt mere over det med neglelakke. Det er nemlig et af de steder, hvor jeg tror, der er et overforbrug. Jeg tror, det er de færreste kvinder, der bruger alle de neglelakke, de ejer. Ovenstående billede er næstenalle mine neglelakker, og jeg får ikke brugt dem alle. De er selvfølgelig samlet over flere år, og det er da meget rart at have lidt at vælge mellem, men hvad sker der for at købe lakke i næsten samme nuance uden at bruge den gamle op først? Jeg tror faktisk ikke, jeg ikke nogensinde har brugt en neglelak op. Bevares de bliver for gamle, men en tom neglelak har jeg vist aldrig haft. Nu er det jo ikke mærker som Chanel og Dior, prisniveauet for mine lakker ligger mellem 0-60kr, men det er stadig penge der ligger i skuffen og bliver for gamle.

Jeg tror grunden til jeg har så mange lakke er at der er mange fælder. For det første er de ikke nødvendigvis så dyre. Det er nemmere at retfærdigøre et køb til 40kr (det er jo ikke engang et modemagasin eller latté) end et til 200kr.  Så hvis man trænger til noget nyt til outfittet, så er neglelakken billigere. En anden ting er at der hele tiden kommer nye farver. Det kan godt være du har fire røde neglelakke derhjemme men du har ikke en i lige denne nuance. Det er jo rigtig nok, og så bliver der købt en ny neglelak. Sagen er bare at når lakken først er på neglene, så der er jo ingen der ser om den lige er en tand lysere eller mørkere end den du havde på i går.

Derudover har producenterne virkelig fat i den lange ende. 1. De finder hele tiden på nye nuancer 2. Lakkene kommer i kollektioner med farver, der ser lækre ud sammen, og man får lyst til at købe alle lakke i kollektionen. 3. Det er mange mærker, der giver farvene navne. Her er jeg virkelig nem, jeg kan ikke stå for fine navne, det er jo lige før de får en personlighed. 4. Neglelak ligner slik. Altså ikke sådan en enkelt en, men når der er mange som fx på mit billede, så minder det om slik og jeg tror det taler til mit indre barn. 5. Rigtig mange mærker laver neglelakke hvor beholderen ser lækker ud fx Essie og Chanel ser jo voldsomt fine ud på badeværelseshylden.

På grund af mine tanker om neglelak har jeg faktisk besluttet ikke at købe flere negelakke i år. Med alt det jeg har i kassen der, burde jeg ikke mangle noget i løbet af året, jeg skal bare huske at kigge i den en gang i mellem, så jeg får brugt dem ;)

 

 18. januar 2013  Posted by at 15:10 Essie, Minus Forbrug  Add comments

  4 Responses to “Neglelak”

 1. Du har helt ret! Jeg køber også altid neglelakker for meget billige penge.. Men holy crap hvor har jeg mange! fik et chok en dag hvor jeg åbnede mit skab med neglelakker, og så at der faktisk næsten var fyldt op.. Og et par stykker af dem har jeg brugt en gang, og jeg ved jeg ikke kommer til det igen.. Og nogle har jeg selvfølgelig også fået.
  Men det er helt utrolig hvorfor man skal ha så mange :o

  / Sandra
  http://ablondemess.blogspot.com

  • Det er utroligt, at vi helt glemmer, vi har masser derhjemme, når vi står i butikken og køber endnu én.

   – Vibeke

 2. Åh, en af mine svagheder. Jeg har i skrivende stund 31 (!) Essie-lakker, der står så fint stillet op på en bakke i min reol og pynter. De fleste har jeg fået i gave eller købt til billige(re) penge, og jeg bruger faktisk de fleste. Jeg har f.eks. taget tone-i-tone tendensen til mig og pryder mine negle med fem forskellige lakker indimellem. Men. Du har selvfølgelig ret, de bliver nok aldrig brugt op, og jeg er nok også ved at have nået punktet, hvor der ikke skal købes flere. Kan nok ikke dy mig for at fylde op med de sidste fire, der er plads til på bakken.

  Tror det er et samlergen, der slår til for mig, men også at de er så dekorative, at prisen gør dem let tilnærmelige og også gør dem til en ting, man nemt kan ønske sig, fordi de fleste kan købe inden for den prisramme.

  • Jamen de er jo pæne! Det er bare lidt ærgerligt, hvis man som mig glemmer, at man har nogle fine nogle derhjemme, når jeg står og kigger i butikkerne eller på nettet. Det var da en god idé at lave negle med tone i tone, det vil jeg da prøve, så kan jeg også få brugt dem :)

   – Vibeke

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>