okt 022013
 

dl90

Det er ved at være lang tid siden jeg bloggede sidst. Det er der to grunde til. Den ene vil jeg fortælle om på et andet tidspunkt, den anden er pga. dårlig samvittighed i forhold til forbrug. Det er slet ikke sådan, at jeg har gravet mig ned og slet ikke forbruger mere eller kun går i økologisk fairtrade gengbrugstøj. Slet ikke. Men langt de fleste blogge er nu så kommercielle, at jeg blive træt i hovedet af at kigge på dem. Så bliver jeg Rasmus modsat og nægter at skrive indlæg om noget, der bare kan ligne forbrugsindlæg, eller opfordrer til køb. Og det bliver bare lidt trist og anstrengt, hvis man hele tiden skal holde en løftet pegefinger over sig selv (og alle andre), og så forsvinder lysten til at blogge helt. Lysten til at købe tøj forsvinder også. Jeg har haft perioder, hvor jeg blev helt trist, når jeg tænkte på at købe noget. Meget godt for pengepungen (jeg har købt for 1600kr i år), men det er også lidt mærkelig at miste en del af sig selv – interessen for moden.

Det er meget oppe i tiden at tænke over sit forbrug, men hvordan finder man en balance? Det er meget fint, at man ikke køber 10 bluser i H&M for så kun at gå med dem en gang hver, før de ryger ud, og jeg er da ret glad for, jeg stadig bruger tøj, der har 5-10 år på bagen, men der er ryger altså også lidt livsglæde (ihvertfald hos undertegnede), hvis man skal have en længere debat med sig selv, om det nu er nødvendigt med en ny sort cardigan eller ej. Hvordan finder jeg så en balance på bloggen? Jeg vil gerne dele det med jer, når jeg ser nogle gode budgetfund, men jeg gider heller ikke det bare hele tiden handler om det næste køb.

Det kommer nemt til at handle om det næste køb, især når man ikke vil købe så meget, for så bliver hvert køb jo ekstra vigtigt. Så skal der laves retningslinjer og dogmer, og tænkes over hvordan et evt. nyt køb kan indgå i garderoben, og så handler det stadig meget om forbrug, godt nok mindre forbrug, men tankerne drejer sig hele tiden om noget, der skal købes.

Forbrug ligger måske også bare i modens DNA  Det er unødvendigheder og pynt og sjov – eller det synes jeg ihvertfald, det skal være. Jeg er ikke trendsætter eller modeekspert, men jeg bruger tøj og mode til at udtrykke mig selv, til at give selvtillid, til at komme i godt humør og som underholdning. Det er vel også det bloggen så skal handle om?

 2. oktober 2013  Posted by at 20:17 Bloggen  Add comments

  6 Responses to “Bloggen, forbrug og dårlig samvittighed”

 1. Meget spændende indlæg. :) Jeg kan godt li’ at du er så ærlig og spørgende. Det er godt at efterrationere tingene i stedet for bare at flyde med, men dejligt at høre noget nyt fra dig igen! :) Jeg håber du finder en balance hvor bloggen kan være med, for jeg finder det interessant at følge med netop fordi du ikke bare reklamerer og opfordrer til køb den, køb det og endnu mere forbrug. Jeg er enig med dig i at det er svært at skelne, for som du siger vil du (og mig selv også) jo gerne fortælle om gode køb og budget venlige ting osv. men uden det skal være alt for meget “køb køb køb, forbrug forbrug forbrug.” Er selv midt i en proces med at finde ud af hvor min blog liiiige skal hen.

 2. Tusind tak. Jeg har også læst med hos dig. Det er vel en process, ligesom man bliver ældre, så bliver bloggen også ældre og man får nye erfaringer.

 3. Jeg har savnet dine indlæg, så blev rigtig glad da der var nyt!
  Din måde at skrive på, er det der får mig til at tjekke efter nye indlæg, fra dig. Hvis du har mod på det, så skriv om alt muligt andet også, i din blog, end “bare” mode.
  Skriv, skriv, skriv, jeg er interesseret.

  • Hvor er det sødt skrevet. Mange tak! Jeg har også tænkt, jeg bliver nødt til at skive om andet også, der er jo andre ting der ligger mig på sinde. Det glæder mig, at du vil læse med.

 4. Det er gode spørgsmål, Vibeke – både mht. bloggen og modens DNA.

  Mht modens DNA så tror jeg ikke, vi kommer uden om, at forbrug er en del af det (med mindre man er til “skraldemode”, altså mode lavet af andres skrald) – om så det er direkte via nye køb, via genbrugsfund eller via DIY. Mode og shopping følges bare ad, fordi mode og fornyelse følges ad…

  Mht blogging så tror jeg, det er et dilemma alle minimalistiske modeelskende bloggere har (skriver jeg – som om der er rigtig mange af os… Der er også flere, men SÅ mange er der heller ikke!). Den er svær. Jeg synes ikke, man opfordrer til køb, hvis man velovervejet skriver om sine tanke bag købene (eller bag at lade være). Men det er selvfølgelig bare den facon, jeg har valgt at gøre det på…

  mvh
  Mette

  • Jeg synes heller ikke, man opfordrer til køb, men det kommer stadig til at handle meget bevidst om forbrug – og det er vist der, jeg er kørt lidt fast med min blog. Jeg kan nu stadig godt lide at læse om andres tanker vedrørende deres køb :)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>