dec 142013
 

Brændte mandler

 

 

Min mand og jeg har været i gang med at få lavet køkken i noget, der føles som 100 år, men nu har jeg et nyt, fint og funktionelt køkken. Jeg føler mig lidt gammel når jeg kan være så oppe at køre over et køkken, men det er bare sådan en lettelse! Fordi jeg har undværet et køkken længe, så har det også bare kildet i fingrene efter at lave alt muligt, og da jeg en formiddag for et par dage siden spontant fik lyst til at lave brændte mandler – ja så gjorde jeg det.

Jeg har lavet brændte mandler før, og det er virkelig simpelt, både i ingredienser, udstyr og hvad det kræver af køkkenkundskaber. Man skal bruge

200g mandler

175-200 g sukker

1-2 dl vand.

Ja, det er lykkedes både med forskellige kombinationer af de ovenstående mål, det er efter min erfaring ikke så vigtigt. Det vigtigste i denne opskrift er tålmodighed og armkræfter. Sæt mandler, sukker og vand til at koge,  og rør rundt. Massen bliver mere og mere som karamel men hav tålmodighed og bliv ved med at røre rundt, for det er slet ikke brændte mandler endnu. Som vandet fordamper bliver sukkeret tørt igen, og til sidst er vandet helt væk, og mandlerne er dækket af sukker, bliv ved ved at røre rundt, mens sukkeret begynder at smelte og mandlerne begynder at sige høje knæk-lyde. Hvornår mandlerne er færdige kommer an på smag og behag. Hvis man gerne vil have den meget ru overflade skal det yderste lag sukker kun lige smelte, mens hvis man vil har helt blanke mandler, skal de have lidt længere til alt sukkeret er smeltet. Når de har fået nok, hældes mandlerne ud på noget bagepapir, man kan evt fordele dem med to gafler. PAS PÅ sukkeremassen bliver meget varm, så lad være med at bruge dine fingrer.  Når de er kølet af, kan de skilles helt ad og kommes i en lufttæt beholder (eller man kan spise dem med de samme!). Vent med at rengøre gryden til den er kølet af (så den ikke slår sig), den skal nok blive fin igen, når den har stået med noget vandt vand i.

Brændte mandler

 14. december 2013  Posted by at 10:50 Jul, Mad  Add comments

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>